Еко мастер план

прирачник

Вести

Како да го искористите правото за да ја заштите природата и животната средина?

Ви го претставуваме прирачникот за практична употреба на правото за зачувување на животната средина, базиран врз искуството од  нашата речиси 10-годишна борба за зачувување на Националниот парк „Маврово“.

 

Успеавме!

Поништена е постапката за нова хидроцентрала во Националниот парк „Маврово“! 

 

Заклучок од меѓународната конференција „Хидроенергетските проекти и заштита на природата – предизвици и решенија: Македонија мора итно да определи заштитени зони за реките!

 

Контактирајте не

+389(0)23122546

Бул. Климент Охридски бр.54-2/2, 1000 Скопје